Ha començat la campanya electoral d’unes elecciones municipals que s’esperen molt igualades. Des de Compromís per Foios duem molts anys sent l’única oposició a un PP cada vegada més fragmentat i més preocupat per les lluites internes i en col·locar als seus membres en alguna Conselleria, que en solucionar els problemes dels veïns i veïnes de Foios.
El passat dissabte dia 9 de maig vam presentar al poble un grup de dones i homes compromesos en canviar la política municipal, fer-la més àgil i propera i posar-la -com deuria de ser el seu objectiu- al servei del benestar dels ciutadans i ciutadanes de Foios.
Per aquells qui no vau poder assistir a l’acte, us convidem a conéixer a continuació cadascun dels components de la candidatura, un per un i per ordre en la llista municipal:

1.-Sergi Ruiz Alonso: LLicenciat en Dret i en Ciències polítiques i de la Administració, exerceix en el sector privat. Candidat a l’alcaldia de l’Ajuntament de Foios i actual regidor i portaveu del Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament.
SERGI2
2.-Carmen Cabo Montalt: LLicenciada en Biologia i professora al IES de Foios del que ha estat cap d’estudis. Molt compromesa amb el mediambient i amb l’associacionisme educatiu del poble, forma part de l’AMPA i del Consell Escolar.
MCABO
3.-Gumersindo Ynarejos Serrano: LLicenciat en Ciències Empresarials, exerceix com a tècnic a l’Oficina del Consumidor del l’Ajuntament de València i està molt lligat al món sindical on ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat a CCOO. Junt a Sergi, és l’altre regidor que ens ha representat en la corporació municipal les darreres dues legislatures, realitzant la difícil tasca de fiscalització dels comptes municipals.
GUMER
4.-Mireia Planes i Fontestad: LLicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, treballa de professora d’educació física a un col·legi públic de la comarca i està molt relacionada amb els moviments de reivindicació per aconseguir instal·lacions esportives i polítiques mediambientals saludables.
MIREIA
5.- Rafael Àngel Carbonell: És mestre a l’IES de Meliana i un dels militants més antics del col·lectiu. Activista incansable sempre relacionat amb l’activitat política des de posicions valencianistes, és el nostre Secretari d’Organització y un dels ideòlegs de la política del col·lectiu, en defensa dels insteressos dels foiers i els valencians, del territori i de la llengua.
RAFA
6.- Teresa Ruiz Doñate: LLicenciada en Medicina, treballa al Centre de Salut de Museros i forma part de la xarxa “Centinella” de salut pública per a la detecció de la grip.
TERESA
7.- Vicent Ros Barrachina: Exerceix la docència com a mestre d’educació musical a l’escola pública. És músic professional i professor de violoncel a l’escola de música de Foios.
VICENT-ROS
8.- Maite Villanueva Gregori: LLicenciada en magisteri, treballa de professora de llengua valenciana a l’escola pública i està molt compromesa amb la defensa de l’escola pública i de normalització de la llengua des de l’àmbit educatiu.
DSCF2679
9.- Jordi Rodrigo i Rodríguez: Arquitecte Tècnic i Pèrit judicial per la Universitat Politècnica, exerceix com a professional liberal amb un ferm compromís amb la rehabilitació, la eficiència energètica i la normalització del valencià en el sector immobiliari. És el nostre secretari de comunicació. Molt compromés amb els moviments reivindicatius i culturals valencians, i dolçainer de l’Associació de música tradicional de Foios.
JORDI
10.- Eva Mir Castillo: És mestra d’educació especial, d’educació primària i de llengua valenciana, exercint en l’actualitat mestra de pedagogia terapèutica amb xiquets amb discapacitat. Ferma defensora d’una necessària millora de l’educació i benestar de la gent en aquesta societat.
EVA
11.- Marc Jiménez i Agulló: Llicenciat en filologia catalana per la Universitat de València, exerceix com a cap d’estudis a l’IES de La Canyada (Paterna). Convençut en la normalització del Valencià a la societat, ha estat lligat a la Acadèmia Valenciana de la LLengua i a la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià.
MARC2
12.- Graciela Ferrer Matvieychuc: És la perla de la nostra candidatura!! Després de l’exemplar procés de Primàries Obertes, ha estat triada en el TERCER LLOC de la candidatura a Les Corts per la circumscripció de València, per la qual cosa, de segur que tindrem una diputada a Foios!! Encara que naixcuda a Mar de Plata (Argentina), va vindre molt jove a viure a l’Horta Sud, després a La Ribera Baixa i fa uns mesos que hi viu al nostre poble. Ací us deixem un enllaç per si voleu conéixer-la amb més detall: https://compromis.net/primaries/public/uploads/candidates/curriculums/GracielaFerrerMatvieychuc.pdf
GRACIELA
13.- Ferran Bartual Roig: Exerceix la professió de matricer en la empresa privada i s’ha especialitzat en el sector de la il·luminació i el moble. Està lligat als moviments socials de Foios formant part de l’AMPA de l’institut Escultor Francesc Badia.
FERRAN

SUPLENTS:
14.- Pilar Sánchez Plata: Mestra de professió, exerceix a l’escola pública d’Albalat del Sorells i està vinculada als moviments docents en defensa de l’escola pública i d’un model d’educació més just, de qualitat i en valencià.
PILI
15.- Enric Blasco Ruiz: Exerceix la professió de “controller” de gestió econòmica en una empresa multinacional i està molt lligat amb el món de la música sent tresorer del Centre Artístic Musical de Foios des de fa 15 anys. Ell mateix es defineix com un nacionaliste valencià convençut.
QUIQUE
16.- Eugènia Piñol Bayarri: Mestressa de casa, fa molts anys vinculada com el seu marit Pepe al projecte valencianista de Foios.
EUGENIA